#16 Schrijfuitdaging

Als je het leuk vindt om te schrijven met een thema, ben je hier aan het goede adres! Iedere twee weken op zaterdagochtend komt een nieuwe uitdaging online. Lees goed, want het kan zijn dat de spelregels bij iedere uitdaging anders zijn!


Mensen zijn gewend om de dingen om hen heen in eerste instantie te categoriseren. Dit gaat gepaard met vooroordelen (en die zijn absoluut niet altijd negatief!). Mensen doen dit om hun wereld overzichtelijk te houden. Je leert mensen inschatten, weet wat je kunt verwachten, moet je vluchten of vechten? Het helpt om een bepaalde rust in het hoofd te creëren; niets mis mee dus! (Wikipedia)

Het kan er echter ook voor zorgen dat we minder out of the box denken. En dat als iemand dit wel doet, is of gedraagt, wij dat gek vinden of diegene buitensluiten bijvoorbeeld.

Het leek mij leuk om dit out-of-the-box-denken ook toe te passen op een verhaal (of gedicht). Als ik zeg, De prins op het witte paard, heeft iedereen daar (denk ik) wel een idee bij. Nu zeg ik, De prins en het witte paard; en in mijn hoofd kan het ineens alle kanten uit gaan.

Schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 500 woorden met de titel De prins en het witte paard en denk bij het schrijven OUT OF THE BOX!

Schrijf je tekst en publiceer het op je pagina. Deel de link in reacties onder dit bericht. Ik voeg de link, met naam van jouw pagina, toe aan dit bericht.

De volgende uitdaging verschijnt op 11 mei 2019.

Schrijvers:

Advertenties

5 gedachten over “#16 Schrijfuitdaging”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s