Het kasteelmonster

Ik ren zo hard ik kan, hoor alleen het bonzen van mijn eigen hart. De gang splitst zich. Ik ren rechts, kijk gejaagd achterom en loop prompt tegen iemand op. Verschrikt struikel ik achteruit. Ik kijk voor me, zie alleen het wit van ogen in het donker. Voordat ik kan  vluchten, grijpt het mijn schouders. Witte tanden lichten op in het donker. Ik gil en sla om mij heen om het monster op afstand te houden, maar het grijpt mijn polsen en lacht.

‘Daar had ik je even goed te pakken, hé!’
Mijn gil blijft steken als ik de stem van mijn neef Marcus herken. Hijgend zak ik door mijn knieën, op de grond. ‘Verdorie! Hoe kun je me dit aandoen?’ hijg ik.
Marcus die nog steeds hikt van het lachen, loopt naar de muur. Een paar seconden later verlicht de olielamp de gang met een zachte gloed. ‘Wat nou Victoria … bang?’
Om me niet te laten kennen ga ik staan, steek mijn kin vooruit en zeg: ‘Nee, hoe kom je daarbij?’ Ik klink zelfverzekerd, maar na een paar seconden zijn alwetende blik te voelen capituleer ik. ‘Wat dan nog? Jij verteld me allemaal enge verhalen over monsters en geesten in dit deel van het kasteel! En het is hier koud, en vies. En eerder in de gang dacht ik dat er iets in de schaduwen bewoog …’ De laatste zin komt er met een klein stemmetje uit.

Opnieuw lacht Marcus en vraagt me of ik werkelijk in die verhalen geloof. Ik wil hem eigenlijk geen klap op zijn hoofd geven, maar de tranen op zijn wangen doen hem niet veel goeds. Natuurlijk weet ik als vijftienjarige wel dat monsters en geesten niet bestaan.
‘BOE!’ schreeuwt Marcus vanuit het niks. Hij lacht nog harder als ik van schrik een sprongetje maak. Ik duw hem hard bij me vandaan, het schaamrood op mijn kaken. Ik draai me om en loop naar de gang waar ik vandaan kwam.

Marcus slaat zijn arm om mijn schouder en veegt met de mouw van zijn flanellen overhemd zijn tranen weg. Met een ondeugende blik kijkt hij me aan. Op hem kan ik  nooit lang kwaad blijven en samen lopen we terug naar het hart van Château du Monstre.

Advertenties

4 gedachten over “Het kasteelmonster”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s