Schrijfuitdaging

Zoals iedere twee weken, staat ook aanstaande zaterdag de volgende schrijfuitdaging weer klaar. Het is al de zevende in de reeks, bijna een kwart jaar nu alweer …

Ik vond het tijd voor een soort evaluatie. 

Een schrijfuitdaging hosten is nieuw voor mij en ik ben helemaal pro-feedback. Ook heb ik andere ideeën: variaties op deze schrijfuitdaging.

 • Per uitdaging een ander woordenaantal
  • een verplicht aantal woorden (bijvoorbeeld exact 100 woorden)
  • een minimum aantal woorden
  • een maximum aantal woorden, zoals nu
 • Een zin in plaats van een woord:
  • een quote
  • een zin uit een populair boek
   • zo kun je de zin als eerste zin van je stukje gebruiken of, de zin als thema gebruiken
  • deelnemers kunnen hieraan ook bijdragen met een mooie quote/zin of eigen geschreven zin
 • Een afbeelding in plaats van een woord als inspiratie
  • deelnemers kunnen mij dan zelf ook een foto/afbeelding toesturen die hen is opgevallen/leuk lijkt/zij zelf hebben gemaakt
 • Een actualiteit als thema
 • Combinaties van bovenstaande …

In elke schrijfuitdaging zal ik natuurlijk zo duidelijk mogelijk omschrijven wat er dan wordt verwacht – en zo kort mogelijk. Maar ik wil de uitdaging ook niet ‘ingewikkeld’ maken of juist niet leuk daardoor en daarmee deelnemers verliezen.

Ik hoor graag van jullie wat je van de schrijfuitdaging vond/vind, welke ideeën je zelf hebt, wat je van mijn nieuwe idee vindt, welke thema’s in jouw hoofd rondspoken, wat ik beter kan doen(!!), etc.

Aanstaande zaterdag zal de schrijfuitdaging nog hetzelfde zijn als de vorige keren, mocht er iets veranderen dan zal ik dit duidelijk aankondigen en is alles te lezen in het bericht van Schrijfuitdaging #8.

Liefs

Advertenties

25 gedachten over “Schrijfuitdaging”

 1. Ik vind het goed zoals het is én ik sta open voor elk soort wijziging; het kan mij alleen maar ‘prikkelen’ want ik hou van schrijfUITDAGINGEN.
  Het enige wat ik lastig vind – maar daar kan jij niets aan veranderen – is het feit dat ik ‘als volger’ de aankondiging toch niet in mijn mailbox vind. Ik ‘vergeet’ in alle drukte dat de veertien dagen weer om zijn. Maar hoe dan ook kwam ik de uitnodiging telkens tijdig op het spoor want ik ging reeds zes keer op jouw schrijfuitdaging in.
  Ga dus gewoon verder zonder je te bekommeren over het ‘aantal’ deelnemers.
  Van harte dank !

  Liked by 1 persoon

  1. Leuk om te horen wat je ervan vindt! Ik ben zelf ook wel voor wat ‘aanpassingen’, maar niet te veel of te moeilijk. 😉
   O! Ja kan ik mij goed voorstellen … Ik weet niet of je de app gebruikt op je telefoon? Mocht dat het geval zijn, dan kun je bij ‘beheer’ (van de websites die je volgt) volgens mij aangeven of je berichten (pushberichten op je telefoon) wilt ontvangen als specifiek ik wat plaats. Maar ik plaats wekelijks vrij veel, dus dan raak je het overzicht misschien ook wel kwijt …

   En zoals je zegt: tot nu toe was je steeds van de partij voor de datum ‘verstreek’ (je kunt altijd nog toesturen hoor, ook na die twee weken; ik wil daar niet te streng in zijn).

   Liefs!

   Liked by 1 persoon

 2. Hé Stefanie, je schrijfuitdaging is voor mij erg inspirerend en uitdagend. Vooral doorgaan! Vaak blijft een woord dagen door mijn hoofd dartelen tot zich een verhaal vormt. Soms duurt dat weken, zoals in het geval van ‘Nee’. Persoonlijk zou ik het dus fijn vinden als er geen tijdslimiet op komt, want ik kan niet beloven dat ik het altijd binnen die termijn red.
  Dankjewel voor je uitdaging en je enthousiasme. Een fijn 2019!

  Liked by 1 persoon

  1. Hé Marion, een tijdslimiet zet ik er niet op inderdaad. Ik heb de laatste keer wel aangegeven dat mensen 14 dagen hebben, maar dat was meer om aan te geven wanneer de volgende uitdaging klaarstaat. Dus doe lekker rustig aan hoor! Fijn om te horen wat de schrijfuitdaging met je doet. 😊 Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s