#5 Schrijfuitdaging

Themawoord van de week: Sprookje

Ik denk altijd maar dat ieder land, iedere cultuur, zijn eigen sprookjes en/of overleveringen kent. Of dit echt zo is, weet ik niet; zoveel heb ik niet gereisd. 😉

Ik ben in de ban van sprookjes. Niet omdat mijn eigen sprookje in een boek is opgenomen en uitgegeven, maar door de trilogie Winternight van Katherine Arden.

Deze week koos ik voor dit themawoord om te zien wat jullie er van maken. Dit kan een sprookje zijn (eenmalig max. 1000 woorden), maar ook een beeld dat jouw sprookje weergeeft. Of iets heeeeeel anders … 😉

–Mijn eigen sprookje mocht niet langer zijn dan 750 woorden, een hele opgaaf, daarom maak ik deze uitdaging de uitzondering van maximaal 1000 woorden, voor de mensen die een sprookje willen schrijven.

Foto: Bookbub

Vind jij het leuk om te schrijven en lijkt het je wat om daarbij eenmaal in de twee weken op zaterdag geïnspireerd te worden door een themawoord? Voel je dan vrij om mee te doen met deze schrijfuitdaging; je kunt meedoen wanneer, en met welk woord, je wilt.

Wie: Iedereen is welkom.

Wat: Een verhaal of gedicht van maximaal 150 woorden (exclusief titel).

Waar: Op je eigen website – met een link naar het bericht hieronder bij ‘reactie’.

Wanneer: Elke twee weken op zaterdagochtend een nieuw themawoord.

Hoe: Schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 150 woorden bij het themawoord van de week. De stijl is helemaal vrij. (Het woord hoeft niet in het stukje voor te komen, het is ter inspiratie.)

Extra: Een afbeelding of zelfgemaakte foto gebruiken mag altijd!
Vind je het leuker om te tekenen, schilderen, journallen, boetseren, knippen en plakken, etc. en krijg je inspiratie van het themawoord, voel je vrij om op jouw manier de uitdaging in te vullen! Ook zonder woorden kan een verhaal verteld worden.


Schrijvers

Advertenties

21 gedachten over “#5 Schrijfuitdaging”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s