#2 Schrijfuitdaging

Themawoord van de week: Bucketlist

Bucketlist is geen onbekend woord in de Nederlandse taal. Volgens Wikipedia zou het idee ervan vooral bekend zijn geworden door de film The Bucket List (2007). 

Tegenwoordig zijn er zelfs werkboeken/notitieboeken te krijgen, speciaal gericht op de bucketlist; voor jezelf, maar ook voor koppels, reizen, grootouders, ouders, vrienden, etc. Gaat dit te ver? Zeg jij het maar …

Een bucketlist […] is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. 

Vind jij het leuk om te schrijven en lijkt het je wat om daarbij eenmaal in de twee weken op zaterdag geïnspireerd te worden door een themawoord? Voel je dan vrij om mee te doen met deze schrijfuitdaging; je kunt meedoen wanneer, en met welk woord, je wilt.

Wie: Iedereen is welkom.

Wat: Een verhaal of gedicht van maximaal 150 woorden (exclusief titel).

Waar: Op je eigen website – met een link naar het bericht hieronder bij ‘reactie’.

Wanneer: Elke twee weken op zaterdagochtend een nieuw themawoord. (Het woord hoeft niet in het stukje voor te komen, het is ter inspiratie.)

Hoe: Schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 150 woorden bij het themawoord van de week. De stijl is helemaal vrij.

Extra: Een afbeelding of zelfgemaakte foto gebruiken mag altijd!
Vind je het leuker om te tekenen, schilderen, journallen, boetseren, knippen en plakken, etc. en krijg je inspiratie van het themawoord, voel je vrij om op jouw manier de uitdaging in te vullen! Ook zonder woorden kan een verhaal verteld worden.


Schrijvers

Advertenties

37 gedachten over “#2 Schrijfuitdaging”

  1. Hé, ja natuurlijk is dat oké! Ik ken het niet, maar ik zie dat ik er gemakkelijk heen kan linken. Zet je ‘m later nog op je blog of is dit ook een soort van blog? Ik zet ‘m in ieder geval in de post als link!

   Like

   1. Ik denk niet dat ik hem nog op de blog zet… Op de Engelse blog past dit soort teksten beter, en als ik het op de Nederlandse zet, dan gaat het een beetje teveel worden, want ik ben daar nu al met drie verschillende dingen door elkaar bezig (aargh, hypomania…)

    Liked by 1 persoon

  2. Ik reageer nog even hier, ik kon niet op je verhaal reageren op Azertyfactor.
   Wat een heftig einde zeg! Een reden voor mij om aan deze schrijfuitdaging te beginnen, was dat ik benieuwd was naar hoe iedereen verschillend eenzelfde woord ‘invult’. Die diversiteit vind ik echt mooi.

   PS: ik heb mij ook aangemeld op Azertyfactor. Geen idee of ik er wat mee ga doen, nog even wegwijs worden, maar het leek mij zeer interessant!

   Like

   1. Goed idee! Elke week kiezen ze er een tekst uit, en als je geluk hebt, kom je zo aan een mooie bespreking… Maak ik vind het ook een goede f¡lek om werk van anderen te ontdekken, en ik hou ook wel van het idee dat je een paar teksten op het internet hebt staan in een mooie lay-out 😉
    Oh, en het is op die manier ook erg makkelijk om aan wedstrijden mee te doen!

    Liked by 1 persoon

    1. Ik zag het inderdaad! Ik doe wel vaker mee met wedstrijden, dus dat’s altijd goed. 😉 Ik heb verder nog niet gekeken, maar dat komt nog wel. Ik zal ‘s zien of ze een app hebben, dan is ‘t altijd wat makkelijker om actief te worden, vind ik.

     Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s