Schrijfuitdaging

Sinds een paar weken sta ik op non-actief op Facebook. Een weloverwogen beslissing die ik maakte toen ik in een emotioneel dieptepunt werd gelanceerd. Het stoppen was gemakkelijker dan ik had verwacht, al mis ik het ‘hersenloze scrollen’ nog wel eens. En, niet te vergeten, de schrijfgroepen waar ik deel van uitmaakte.

Vooral de pagina van Schrijven Online – Ultrakorte Verhalen (maximaal 99 woorden) mis ik. Het schrijven in zo weinig woorden (exclusief titel) is een echte uitdaging, maar ook heel leuk. En, na wat oefening, minder moeilijk dan men denkt.

En toen dacht ik: is het misschien leuk om zo’n soort schrijfuitdaging op mijn eigen website te plaatsen? Zouden er mensen mee willen doen?

Zo zie ik het voor me
Elke twee weken plaats ik op zaterdag een post met een woord op mijn website. Dit woord bepaald het thema en mag zo breed getrokken worden als gewenst. Het woord hoeft niet per se in de titel of tekst voor te komen! Degene die mee wil doen schrijft het verhaaltje of gedicht (maximaal 150 woorden, exclusief titel) op zijn eigen website en plaatst de link hiervan in opmerkingen onder mijn post. Ik vermeld jou en je verhaal vervolgens in mijn post, zodat mensen het gemakkelijk kunnen bereiken.

Ga jij de uitdaging aan?

Advertenties

11 gedachten over “Schrijfuitdaging”

    1. Leuk! Ik heb de uitdaging veranderd in iedere twee weken. Iedere week is (ook voor mij) misschien wat teveel van het goede.
      Aanstaande zaterdagochtend komt het eerste woord online!

      Liked by 1 persoon

  1. Pingback: Streep erdoor |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s