Verhalenbundel

Een aantal weken – onderhand misschien wel maanden – geleden deelde ik dat ik een eigen verhalenbundeltje/gedichtenbundeltje wilde gaan uitgeven, eind dit jaar. Ik heb besloten dit project eerst stil te zetten.

Ik haal veel genoegdoening uit het herschrijven van mijn oude werk, maar ik voel mij niet zeker genoeg dat het materiaal kwalitatief goed is om als bundel uit te geven. Ik ben nog jong en heb nog jaren te gaan waarin ik (een) bundel(s) kan uitgeven.
Mijn werk waarin ik potentie zie, staat gedocumenteerd. De rest van de verhalen en gedichten zullen langzaamaan hun weg – herschreven – weer op mijn website vinden.

Ik ga gewoon lekker door met nieuwe stukjes schrijven, naar gelang ik geïnspireerd ben. Daarvan zullen ook verhalen en gedichten hier gepubliceerd worden, natuurlijk.

Is er een verhaal of gedicht dat jij tegenkomt, waarvan jij vind dat het bundelwaardig is; laat het mij dan alsjeblieft weten! Ik zal dit dan noteren en opnieuw bekijken als het zover is. Het is namelijk moeilijk om eigen werk objectief te beoordelen.

Advertenties

6 gedachten over “Verhalenbundel”

 1. Herschrijven is prima, dat zie ik aan je stukjes. Maar als iets goed is kun je het beter laten rusten, het hoeft niet mooier dan mooi te worden.
  Je kunt je werk ook laten beoordelen door deskundigen, bij Gopher bijvoorbeeld. Zoek op Goole.
  https://www.gopher.nl/about.asp#
  Het is niet goedkoop maar je krijgt een duidelijke aanwijzing in de richting die je het beste past. Dat is tenminste de bedoeling.
  En succes met je verhalen.

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je Bertie. Nee, als een verhaal goed is, dan moet die gewoon zo blijven. Veel verhalen die ik zal herschrijven heb ik vorig jaar geschreven en ook direct na schrijven gepubliceerd. Nu ik wat meer afstand heb van zo’n verhaal (en ook wat verder ben in de techniek van schrijven), is herschrijven waardevol. Al gaat het soms alleen maar om het verwijderen van een woord of zin, of een andere volgorde van woorden.

   Die tip van Gopher neem ik mee voor als ik een bundel uit wil geven. Al weet ik niet zeker of ik er wat mee doe, ik hoef geen bestseller te schrijven.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s