Dagboek van een tiener, met de mijmeringen van een vrouw

Tijdens een opruimstorm kwam ik mijn oude gedichten tegen. Tienergedichten, die voor mij een uitlaatklep waren. Na alle gedichten herlezen te hebben, maakte ik een selectie die ik graag wilde houden. De rest heb ik verscheurd en ligt ondertussen op de oud-papier-vuilnisbelt.
Het waren er niet veel, maar de gedichten die ik hield wilde ik graag bundelen. Ik begon aan het binnenwerk en had ideeën voor de cover. Tijdens het herschrijven van de gedichten bedacht ik mij dat ik nog wel meer gedichten had -met hetzelfde thema- die ik erbij kon bundelen. Deze gedichten waren echter van 2017/2018. Zo werd de titel Dagboek van een tiener verlengd met met de mijmeringen van een vrouw. 

De tekeningen op de voorkant heb ik zelf gemaakt met Adobe Illustrator. Een kleine cactus voor het kleine meisje dat ik toen was, en nu nog in me heb. De grote cactus voor de volwassen vrouw en het kleine meisje dat te snel groot moest worden. De stekels voor mijn frustratie, boosheid, somberheid, mijn grens, mijn bescherming.

Vandaag kreeg ik mijn bundel thuisgestuurd. 😍 Het is een boekje om te koesteren. Ik ben blij met het resultaat, al zal ik het boekje niet gauw met een lach op mijn gezicht doorlezen. Daar was het ook niet voor bedoeld.

 

img_0722

Laatste foto is een gedicht dat ik als tiener schreef, een paar weken geleden is-ie herschreven.

Advertenties

15 gedachten over “Dagboek van een tiener, met de mijmeringen van een vrouw”

    1. Jammer, ik zie het Engels als een mooie taal. Zoals ook het Nederlands en het Fries. In mijn ogen is het een verrijking en niet beperkend voor de schoonheid van een andere taal. Dit boekje heeft zowel NL als Engelstalige gedichtjes, soms lukt het me beter uit te drukken in het een dan het ander. En soms vind ik de tekst simpelweg mooier verwoord in het ene of het andere. En soms, als ik erg veel in het Engels lees, lukt het me niet om in het NL te schrijven.

      Maar zoals ik zeg: ik zie het als een verrijking en niet een beperking voor een andere taal. Al mag iedereen daar natuurlijk zijn eigen mening in hebben.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s